Вінницькі урологи вперше провели операції за новою технологією (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінницькі урологи вперше провели операції за новою технологією (ФОТО)

Як запевняють вінницькі лікарі, на сьогоднішній день вони можуть запропонувати всі існуючі технології для видалення «каменів» із сечового міхура. У «Пироговці» мають досвід та арсенал обладнання, який дозволяє обирати найкращій для пацієнта варіант лікування, а нещодавно місцеві урологи успішно провели малоінвазивні операції за новою технологією.

Як запевняють вінницькі лікарі, на сьогоднішній день вони можуть запропонувати всі існуючі технології для видалення «каменів» з нирок. У «Пироговці» мають досвід та арсенал обладнання, який дозволяє обирати найкращій для пацієнта варіант лікування, а нещодавно місцеві урологи успішно провели малоінвазивні операції за новою технологією.

Як написав у Facebook обласний позаштатний уролог Олег Капшук, 13 і 15 листопада на базі урологічного центру Вінницької ОКЛ ім. Пирогова вперше в області проведено три мініперкутанні лазерні нефролітотрипсії. Інакше кажучи, це методика трощення каменів в нирці за допомогою лазера через невеликий прокол в попереку діаметром до 5 мм.

Ця технологія дозволяє досягнути повного видалення всіх зруйнованих фрагментів за одне втручання та значно скоротити реабілітацію пацієнтів. Успішні операції дозволяють О. Капшуку говорити про те, що вінницький центр «володіє всіма сучасними ендоскопічними технологіями боротьби з сечокам´яною хворобою».

Олеся Рудницька

18 листопада, 2019