Вінницькі правоохоронці викрили п’ятьох учасників схеми забезпечення наркотиками Стрижавської колонії

Новини Вінниці / Вінницькі правоохоронці викрили п’ятьох учасників схеми забезпечення наркотиками Стрижавської колонії

Вінницькі слідчі повідомили про підозру п’ятьом чоловікам, які забезпечували наркотиками Стрижавську колонію. Усі підозрювані з кримінальним минулим, а деякі і нині перебувають за ґратами. Лідером групи правоохоронці називають 38-річного вінничанина.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, до операції по виявленню наркотрафіку залучались слідчі СУ обласного главку поліції, працівники Управління стратегічних розслідувань, відділу поліції № 3 Вінницького райуправління, відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції та оперативного відділу державної установи «Стрижавська виправна колонія № 81».

За даними слідчих, схема з постачання наркотиків до колонії підозрюваними існувала протягом кількох місяців. Ролі кожного з у них були чітко визначені організатором: ті, що перебували на волі, займались пошуком наркоречовин, планували час та місце коли їх можна перекинути через паркан колонії, де на них очікували учасники групи із засуджених.

Під час проведення обшуків за місцем відбування покарань та проживання фігурантів у Вінниці, слідчі вилучили наркотичні речовини, мобільні телефони, чорнові записи, сім-картки та інші докази їх протиправної діяльності.

До суду скеровано клопотання щодо обрання підозрюваним, які перебувають на волі, запобіжного заходу – тримання під вартою.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 2 та 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи передача цих речовин у місця позбавлення волі) підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Макс Мельник

6 листопада, 2023