Вінницькі правоохоронці на столичному вокзалі затримали рецидивіста, якого вважають причетним до смерті пенсіонера

Новини Вінниці / Вінницькі правоохоронці на столичному вокзалі затримали рецидивіста, якого вважають причетним до смерті пенсіонера

За чотири доби правоохоронці Вінниччини вирахували та затримали підозрюваного до низки злочинів, скоєних у Погребищенському районі. Рецидивіста затримали на столичному вокзалі. Йому світить довічне покарання.

За чотири доби правоохоронці Вінниччини вирахували та затримали підозрюваного у низці злочинів, скоєних у Погребищенському районі. Рецидивіста затримали на столичному вокзалі. Йому світить довічне ув’язнення.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 17 січня у селі Саржинці Погребищенського району було побито 91-річного місцевого мешканця, який невдовзі помер. Наступного дня тіло пенсіонера у власному будинку знайшли односельці.   

Слідчо-оперативна група на місці події з’ясувала, що зловмисник пробрався до будинку через вікно, розбивши шибку. Розкидані в помешканні речі свідчили про те, що злодій шукав гроші чи цінності.

Оперативні та розшукові заходи допомогли поліцейським встановили, що до злочину причетний 30-річний односельчанин вбитого. Напередодні ввечері чоловік приходив до дідуся. Але вже зник та не відповідає на дзвінки… Правоохоронці також з’ясували, що «зниклий» односелець у вересні 2019-го звільнився з в’язниці та переховувався від правоохоронних органів.

Затримали його погребищенські оперативники на залізничному вокзалі у Києві 22 січня.
Зі слів затриманого, він забрав у пенсіонера 50 гривень…

Суд врахував, що підозрюваний провів за гратами понад 10 років, тому обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб. 

Кримінальні провадження розпочато за п.6  ч.2 ст.115 (умисне вбивство з корисливих мотивів) та ч.4 ст.187 (розбій) КК України. Зловмисникові загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. 

Новини Вінниці / Вінницькі правоохоронці на столичному вокзалі затримали рецидивіста, якого вважають причетним до смерті пенсіонераНовини Вінниці / Вінницькі правоохоронці на столичному вокзалі затримали рецидивіста, якого вважають причетним до смерті пенсіонераНовини Вінниці / Вінницькі правоохоронці на столичному вокзалі затримали рецидивіста, якого вважають причетним до смерті пенсіонера
Макс Мельник

23 січня, 2020