Вінницькі помаранчеві «школярі» тепер мають «близнюків» на Прикарпатті (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінницькі помаранчеві «школярі» тепер мають «близнюків» на Прикарпатті (ФОТО)

Помаранчевими фігурками школярів біля пішохідних переходів тепер може похвалитися не лише Вінниця. У понеділок, 25 березня, таку новинку на вулицях свого містечка побачили мешканці Брошнів-Осади

Помаранчевими фігурками школярів біля пішохідних переходів тепер може похвалитися не лише Вінниця. У понеділок, 25 березня, таку новинку на вулицях свого містечка побачили мешканці Брошнів-Осади, що на Івано-Франківщині. Наразі точнісінько такі ж манекени там встановили поблизу трьох переходів.

«Таким чином перехід став значно безпечнішим. Яскравий колір та схожість зі справжньою дитиною мають змусити водіїв пригальмувати перед пішохідним переходом», - йдеться на офіційному порталі селищної ради.

Як і два роки тому у Вінниці, жителі прикарпатського містечка доволі позитивно оцінили таку ідею. Так само, як і  2017 році вінничани, вони зараз активно селфляться із «школярами»… Невідомо, щоправда, де місцева мерія запозичила таку ідею – у Вінниці чи в містах Західної Європи.

Нагадаємо, у Вінниці помаранчевих «школярів» поблизу пішохідних переходів почали встановлювати у квітні 2017 року. Тоді в мерії запевняли, що це – поширена практика в Європі. Вінничани також сподівалися, що позначені таким чином переходи стануть безпечнішими. Наскільки це вдалося, нині важко сказати як учасникам дорожнього руху, так і патрульним.

За два роки вінницькі «помаранчеві хлопчики» вже неодноразово ставали «жертвами» вандалів, а в соцмережах досі активно обговорюється їх доцільність – чимало вінничан вважає, що фігурки тільки відволікають водіїв.

Фото із сайту Брошнів-Осадської ОТГ  

Новини Вінниці / Вінницькі помаранчеві «школярі» тепер мають «близнюків» на Прикарпатті (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницькі помаранчеві «школярі» тепер мають «близнюків» на Прикарпатті (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницькі помаранчеві «школярі» тепер мають «близнюків» на Прикарпатті (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницькі помаранчеві «школярі» тепер мають «близнюків» на Прикарпатті (ФОТО)
Сергій Маламура

26 березня, 2019