Вінницькі першокласники отримають фінансову підтримку

Новини Вінниці / Вінницькі першокласники отримають фінансову підтримку

У Вінницькій громаді продовжують дбати про сім’ї полеглих та безвісти зниклих захисників України.

На сайті Вінницької міської ради оприлюднено інформацію про нову муніципальну пільгу для сімей полеглих і безвісти зниклих захисників, які проживають у Вінницькій громаді. Кожна дитина, яка йде до першого класу, має право на отримання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 5 тисяч гривень. Ця фінансова підтримка покликана допомогти родинам, які втратили своїх близьких під час захисту країни, у підготовці дітей до школи.

Директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова зазначила, що розширення муніципальних пільг для сімей загиблих захисників є одним із пріоритетів роботи міської ради. 

Хто має право на допомогу?

На отримання цієї допомоги мають право члени Вінницької громади або внутрішньо переміщені особи, в яких один із членів сім’ї загинув або зник безвісти під час проходження військової служби. Важливо, що такі родини мають бути зареєстровані в Єдиному муніципальному реєстрі осіб, які мають право на пільги, доплати та послуги коштом міського бюджету.

Процедура отримання допомоги

Щоб отримати допомогу, необхідно звернутися до Прозорого офісу соціального спрямування за місцем проживання до 30 вересня. Процедура залежить від того, чи вже сім'я отримувала допомоги коштом бюджету Вінницької міської територіальної громади:

Для тих, хто ще не отримував допомог:
  Потрібно подати пакет документів, включаючи паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, довідку про реєстрацію місця проживання, довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та інші документи, що підтверджують статус сім'ї.

Для тих, хто вже отримував допомоги:
   Необхідно подати заяву встановленої форми та довідку із закладу загальної середньої освіти про зарахування дитини до першого класу.

Для отримання детальнішої інформації щодо процедури подачі документів та отримання допомоги, можна звертатися до управлінь соціального захисту населення за наступними адресами:

  • Лівобережне: вул. Замостянська, 7
  • Правобережне: пр-т. Космонавтів, 30

Контактні телефони для довідок також доступні для зручності громадян.

 

Михайло Білик

16 серпня, 2024