Вінницькі пельмені та вареники для оборонців

Новини Вінниці / Вінницькі пельмені та вареники для оборонців

Жінки та дівчата з села Широка Гребля у Вінницькій області щотижня збираються, щоб готувати смачні домашні страви для військових.

Щопонеділка майже півсотні жінок та дівчат з Широкої Греблі збираються в помешканні місцевої господині Марії Москаленко, щоб приготувати різноманітні страви для українських захисників. Волонтерська група, яка спочатку налічувала лише декілька учасниць, швидко зросла завдяки підтримці та участі жінок навіть із сусіднього Хмільника.

На сьогодні волонтерки готують широкий асортимент страв: пельмені, вареники, ковбаси, котлети, битки та голубці. Особливу увагу вони приділяють пельменям та вареникам, адже ці традиційні українські страви не тільки ситні, але й добре зберігаються під час транспортування.

Марія Москаленко розповідає, що всі необхідні продукти та фінансову допомогу для приготування страв волонтерки отримують від односельчан. Люди активно підтримують ініціативу, розуміючи важливість такої допомоги для захисників України.

Цього разу волонтерки приготували 50 п’ятилітрових відерець з пельменями та варениками. Страви з сиром та картоплею ретельно упаковуються і зберігаються у морозильних камерах до моменту відправлення. За словами Марії Москаленко, вже отримано 6-8 запитів від військових на відправку провізії новою поштою.

Волонтерська допомога відправляється до захисників, які знаходяться на передовій на Донецькому, Харківському та Херсонському напрямках. Кожне відерце з їжею символізує тепло домашнього вогнища і турботу про тих, хто стоїть на захисті України.