Вінницькі надзвичайники називають паліїв сухостою «диверсантами: гектари щодня палають в області

Новини Вінниці / Вінницькі надзвичайники називають паліїв сухостою «диверсантами: гектари щодня палають в області

За позаминулу добу на Вінниччині зареєстровано 14 пожеж. Вогнем обпалено понад 14 га землі. Протягом минулої доби на Вінниччині зареєстровано шість пожеж, які виникли на відкритих територіях у Вінницькому, Гайсинському та Жмеринському районах області. Рятувальники ліквідували загорання сухої рослинності на площі близько 3 га.

У ГУ ДСНС у Вінницькій області зазначають, що це відбувається під час війни, тоді, коли всі - ДСНС, ЗМІ та громадськість акцентують увагу населення не провокувати пожежі на відкритих територіях!

«Нагадуємо, такі дії прирівнюються до диверсії! Ми закликаємо голів територіальних громад, старост сіл та пересічних людей, роз’яснюйте громадянам про небезпеку таких дій, допоможіть надзвичайникам у боротьбі з паліями!

Вогонь на відкритих територіях, де поруч немає людей, поширюється безконтрольно і миттєво. Мільйонні збитки, змертвілі гектари землі. Якщо пожежа з трав’яної підстилки перекидається на дерева, особливо хвойних порід, то ліквідувати таку пожежу дуже складно. Доводиться залучати авіацію. Якщо горить трава десь за селом чи за містом, вогонь, за яким же ніхто не стежить, перекидається на лісосмуги, на ліс. А це вже масштабні катастрофи», - вказують надзвичайники.

Макс Мельник

27 березня, 2023