Вінницькі митники затримали молдованина за контрабанду сигарет

Новини Вінниці / Вінницькі митники затримали молдованина за контрабанду сигарет

24 липня на митному посту «Дністер» в пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач» Вінницькі митники виявили правопорушення, пов'язане з контрабандою сигарет.

За інформацією Вінницької митниці, 57-річний громадянин Молдови прибув на смугу руху «зелений коридор» у напрямку виїзду з України на автомобілі Mitsubishi Space Star. Обравши «зелений коридор», водій заявив, що не має при собі заборонених або обмежених до переміщення товарів. Однак під час поглибленого огляду транспортного засобу митники виявили приховані 120 пачок сигарет без фільтру, частина з яких мала акцизні марки Республіки Молдова.

По даному факту було складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, що передбачає відповідальність за переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Згідно з санкціями цієї статті, правопорушнику загрожує накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості товарів, які є предметами порушення митних правил. Крім того, передбачено конфіскацію товарів та транспортних засобів, які використовувалися для приховування товарів від митного контролю, у випадку якщо вони обладнані спеціально виготовленими сховищами (тайниками).

Цей випадок є черговим прикладом ефективної роботи митних служб, спрямованої на боротьбу з контрабандою та захист економічних інтересів держави.

Михайло Білик

25 липня, 2024