Вінницькі хірурги успішно прооперували 17-річного хлопця

Новини Вінниці / Вінницькі хірурги успішно прооперували 17-річного хлопця

Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня зробила важливий крок у лікуванні пацієнта з критичним станом.

28 липня у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні був госпіталізований 17-річний пацієнт з важкою комбінованою травмою, що ставилась під загрозу його життю і вимагала термінового оперативного втручання. Через масивну внутрішню кровотечу часу на передопераційну підготовку майже не було. Команда чергових хірургів на чолі із завідувачем хірургічного відділення №2, Віктором Гончаруком, негайно розпочала операцію.

Оперативне втручання включало видалення розчавленої селезінки, яка була джерелом значної внутрішньочеревної кровотечі, а також ушиття розриву задньої стінки шлунку, дренування черевної порожнини та підшлункової залози. Операція ускладнювалась тим, що до черевної порожнини потрапили агресивний вміст шлунку, кров та залишки їжі, що ускладнило процедуру.

Після операції пацієнт був переведений до відділення інтенсивної терапії, де лікування продовжувалося протягом наступних дев'яти днів. Через агресивну дію вмісту шлунку на черевну порожнину і кишківник було виконано повторне оперативне втручання для санації та дренування черевної порожнини. Це додаткове лікування допомогло значно поліпшити стан пацієнта.

Завдяки злагодженій роботі медиків і продовженню лікування в хірургічному відділенні №2, 19 серпня 2024 року пацієнт був успішно виписаний на амбулаторне лікування. Наразі його стан є стабільним і він продовжує реабілітацію вдома.

Михайло Білик

19 серпня, 2024