Вінницькі активісти з досвідом вийшли на акцію протесту вимагати покарати вбивцю правозахисниці Ірини Ноздровської

Новини Вінниці / Вінницькі активісти з досвідом вийшли на акцію протесту вимагати покарати вбивцю правозахисниці Ірини Ноздровської

Сьогодні, у другий день нового 2018 року, під будівлею Головного управління Нацполіції у Вінницькій області місцеві активісти влаштували акцію протесту. На заход вийшли десять мітингуючих та собака-вівчарка.

Сьогодні, у другий день нового 2018 року, під будівлею Головного управління Нацполіції у Вінницькій області місцеві активісти влаштували акцію протесту. На захід вийшли десяток мітингуючих та собака-вівчарка.

Пікетом активісти хотіли привернути увагу до вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської, тіло якої знайшли в річці на теріторії Київської області 1 січня. Рідні жінки повідомили про її зникнення ще 29 грудня на шляху з Києва додому - в село Демидів Вишгородського району.

Правозахисниця вела справу про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року насмерть збив Дмитро Россошанський - племінник районного судді, який на момент ДТП був під "кайфом".

Через два роки після ДТП жінка змогла добитися покарання для Дмитра Россошанського. Наприкінці травня 2017 року суд засудив його до семи років позбавлення волі, однак 27 грудня він ледь не вийшов з-під варти: в Апеляційному суді Київської області адвокат намагався оскаржити вирок і "вивести" свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції. Як стверджували родичі Ірини, вона постійно отримувала погрози.

Вінницькі активісти під час акції вимагали терміново знайти і покарати вбивць Ірини Ноздровської.

Катерина ГОРБАТЮК