Вінницькі активісти пікетували ресторан Mont Blanc - через заяву транслювати там мундіаль, що проходить в Росії

Новини Вінниці / Вінницькі активісти пікетували ресторан Mont Blanc - через заяву транслювати там мундіаль, що проходить в Росії

Ще задовго до офіційного старту в РФ Чемпіонату світу з футболу українські фани, і ті, хто не дуже полюбляє футбол, поділилися на два табори: хто «за» трансляцію в Україні мундіалю і тих, хто категорично проти. У Вінниці більшість барів відмовилися від футбольних показів.

Ще задовго до офіційного старту в Росії Чемпіонату світу з футболу українські фани і ті, хто не дуже полюбляє футбол, поділилися на два табори: хто «за» трансляцію в нашій країні  мундіалю, і тих, хто категорично проти. У Вінниці більшість барів відмовилися від футбольних показів.

Однак сьогодні, 14 червня, ресторан Mont Blanc на своїй сторінці у Facebook запросив вінничан завітати до них і разом подивитися футбольні матчі, які будуть проходити у Росії.

Така позиція керівництва одного із найкращих та найдорожчих закладів Вінниці обурила місцевих активістів, і вони  організували під будівлею ресторану протест.

На думку активістів, це антиукраїнське рішення. Адже Чемпіонат світу з футболу відбувається в країні-агресорі, більше того, сьогодні одна із команд, яка грає, - збірна РФ. До того ж, саме 14 червня 2014 року терористи збили військовий літак Іл-76 у Луганську, тоді загинули 49 українських військових, які перебували на борту.

На акцію активісти прийшли підготовленими, взявши із собою свинячу кров. Однак після того, як на власні очі переконалися, що футбол у ресторані не транслюють та обіцянки представників закладу, що показів матчів цьогорічного чемпіонату тут не буде в жодному разі, атрибути мітингу протестуючі не використовували.

Під час акції, яка тривала до 20 хвилин, за безпекою стежили чимало правоохоронців. Активісти, які сьогодні завітали в Mont Blanc, пообіцяли протягом чемпіонату моніторити усі заклади Вінниці, де можлива трансляція матчів.

Варто зазначити, що трансляції Чемпіонату світу, що відбувається у Росії, в ресторані Mont Blanc таки відмінили ще до акції. Щоправда, через технічні причини.

 

А у дискусії із активістами представники закладу заявили, що оголошення про трансляції ресторан не писав, на їх думку, це була провокація.