Вінницьке обласне радіо змінило адресу. Сьогодні відбулося новосілля

Новини Вінниці / Вінницьке обласне радіо змінило адресу. Сьогодні відбулося новосілля

Вінницьке обласне радіо, яке 1932 року знаходилося на вулиці С.Петлюри,15 (колишня Чкалова) змінює свою прописку. Тепер радіостанція знаходитиметься на Театральній, 15. Під крило "старшого брата" телеканалу "ВІНТЕРА" обласне радіо переїздить сьогодні, 3 квітня. Перший прямий ефір на новому місці заплановано на вечір.

Вінницьке обласне радіо, яке з 1932 року знаходилося на вулиці С. Петлюри,15 (колишня Чкалова), змінює свою прописку. Тепер радіостанція розташована на Театральній, 15. Під крило "старшого брата" колишнього телеканалу "ВІНТЕРА", а нині "Суспільного мовлення",  обласне радіо переїхало сьогодні, 3 квітня.

Журналісти та студія радіо знаходитиметься на третьому поверсі будівлі колишнього ВДТ. Так вирішили у вінницькій філії ПАТ Національної суспільної телерадіокомпанії України. Разом буде фінансово вигідніше. Адже утримувати двохповерхове приміщення, де колись було два радіо – обласне і "Хвиля" недоцільно. Тим більше, що після реформи частина колективу пішла під скорочення. Проживання "під одним дахом" радійних і телевізійних журналістів дозволить зекономити 700 тисяч гривень в рік.

Вінниця - не єдине місто, де після створення "суспільного" телерадіомовника з'їжджаються радіо і телебачення. Така ситуація у більшості обласних філій.

Нагадаємо, у 1919 році, коли Вінниця була тимчасовою столицею УНР, ця будівля слугувала штаб-квартирою для Симона Петлюри. У січні 2018 року депутати міської ради під час сесії прийняли рішення про те, що згодні прийняти її у власність міста. Тоді зазначалося, що в одній із кімнат будинку планується відкрити музейну композицію. До остаточної зміни власника ще далеко. Погодитися мають на державному рівні.  

Раніше NaПарижі повідомляв, що Вінницькою філією СуспільногоТБ керуватимуть "ВДТшники".