Вінницька поліція затримала серійного крадія. Слідчі вважають його причетним до понад 20 злочинів

Новини Вінниці / Вінницька поліція затримала серійного крадія. Слідчі вважають його причетним до понад 20 злочинів

Вінницькі правоохоронці затримали у місті Балта на Одещині чоловіка, якого підозрюють у скоєнні понад 20 крадіжок. «Працював» зловмисник на території двох регіонів – Вінницької та Одеської областей. Тепер йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, з 22 по 24 вересня до гайсинських правоохоронців надійшли повідомлення серію злочинів, вчинених на території Ольгопільської сільської громади. Оперативними заходами поліцейські встановили причетність раніше судимого за аналогічні злочини 44-річного мешканця Балти Одеської області.

У ході проведення слідчо-розшукових дій правоохоронці з’ясували, що зловмисник проникав до домоволодінь місцевих мешканців, звідки викрадав майно та збував його на ринку.

Під час досудового розслідування встановлено, що зловмисник також причетний до вчинення майнових злочинів на території Одеської області.

Частину викраденого вилучено. Тривають слідчі дії.

За цими фактами слідством розпочато досудові розслідування за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

2 жовтня, 2023