Вінницька облдержадміністрація та ДонНУ відтепер офіційно співпрацюватимуть в освітній та соціальній сферах

Новини Вінниці / Вінницька облдержадміністрація та ДонНУ відтепер офіційно співпрацюватимуть в освітній та соціальній сферах

Сьогодні, 14 червня, Вінницька облдержадміністрація та Донецький національний університет імені Василя Стуса підписали договір про співробітництво. Угодою, яку підписав очільник ОДА Валерій Коровій та ректор вишу Роман Гринюк, передбачена співпраця в реалізації спільних навчальних, наукових та прикладних проектів, проходження практики студентами, стажування студентів та викладачів, сприяння працевлаштуванню студентів і випускників ДонНУ імені Василя Стуса.

Сьогодні, 14 червня, Вінницька облдержадміністрація та Донецький національний університет імені Василя Стуса підписали договір про співробітництво. Угодою, яку підписав очільник ОДА Валерій Коровій та ректор вишу Роман Гринюк, передбачена співпраця в реалізації спільних навчальних, наукових та прикладних проектів, проходження практики студентами, стажування студентів та викладачів, сприяння працевлаштуванню студентів і випускників ДонНУ імені Василя Стуса.

За словами голови облдержадміністрації Валерія Коровія, із Донецьким університетом співпрацювали з того часу, як виш переїхав до Вінниці. Сьогодні партнерство набуло офіційного статусу.

«Ще з 2014 року, від самого початку роботи Донецького університету у Вінниці ми контактували, налагоджували співпрацю, підтримували колектив ДонНУ, - зазначив Валерій Коровій. - Сьогодні історичний день: угода, яку ми щойно підписали, не лише передбачає дуже велику роботу у майбутньому, а й те, що ми вже фактично напрацювали переводить у формальне русло. Це, безумовно, надихає, бо протягом трьох останніх років дуже багато зроблено силами студентів і викладачів вишу.  Стіни учбового закладу буквально пронизані теплотою взаємовідносин між українською Вінницею і українським Донецьком», - сказав Валерій Коровій.

Водночас, ректор ДонНУ ім.Василя Стуса Роман Гринюк зазначив, що з кожним роком співпраця університету із Вінницькою ОДА набирає обертів, випускники вишу проходять стажування та практику в управліннях та департаментах ОДА, або вже й працевлаштовані.

«Ми сьогодні реалізуємо кілька проектів за підтримки Вінницької ОДА, тож угода про нашу співпрацю, яку ми сьогодні підписали, є  генеральною, комплексною і спрямованою на майбутню взаємодію», - зазначив Роман Гринюк.