Вінницька громада проводжає у вічність Захисника 

Новини Вінниці / Вінницька громада проводжає у вічність Захисника 

Вінницька громада проводить у вічність Захисника Максима Мороза, який загинув  на Донеччині.

Максим Мороз торік добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Пройшов бойові навчання у військовій частині А4986 та служив офіцером в одній зі штурмових бригад. 8 липня він загинув під час виконання службового обов'язку поблизу села Костянтинівка Покровського району Донецької області. Йому назавжди залишилося 39 років. Вдома на нього чекали батьки та дві сестри.

«Максим свідомо пішов на війну. Він не ховався і не намагався уникнути служби. Був вимогливим до себе, але надзвичайно людяним і добрим до інших. Як офіцер, дбав про те, щоб не допустити невиправданих втрат серед своїх підлеглих. Заради побратимів першим йшов у бій, а під час затишшя між штурмами міг потішити їх гарячими стравами, бо любив куховарити», – розповідають рідні полеглого воїна.

Максим Мороз народився у Вінниці 14 листопада 1984 року. Після закінчення 16-ї міської школи обрав автотранспортну справу. Навчався спочатку у технікумі, а згодом – у Вінницькому політехнічному інституті (тепер ВНТУ) на факультеті машинобудування. Працював у різних компаніях, мав багато захоплень, серед яких найбільшим було велогонки.

«Максим був учасником велоклубу. На своєму байку об'їздив чимало куточків нашої країни. А ще любив природу, музику… Його поважали друзі за шляхетність та щирість, мудрість і велике серце», – поділилася сестра загиблого Героя Наталія.

Церемонія прощання і чин поховання воїна відбудеться сьогодні на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Початок об 11:00.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Михайло Білик

11 липня, 2024