Вінницька громада прощається з військовим Олександром Пархонюком

Новини Вінниці / Вінницька громада прощається з військовим Олександром Пархонюком

Поблизу села Макіївка Луганської області 11 жовтня воїна обірвала життя вінничанина Олександра Пархонюка, воїна 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Йому навічно залишилося 56 років…

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Народився Олександр Пархонюк за тисячі кілометрів від Вінниці – у Центральної Азії. У містечку Байрамали (до 1992 року – Байрам-Алі), що у Туркменістані, пройшли його дитинство та роки становлення. Армійську службу проходив на кордоні з Монголією. Через кохання він переїхав до Вінниці. У воїна залишилось троє дітей. До війни він працював монтером дороги у «Вінницькій транспортній компанії».

Олександр Пархонюк став у стрій влітку минулого року. Зі своїми побратимами пройшов пекло боїв на Херсонщині та у Бахмуті. В одній із таких битв отримав важку контузію, але після лікування відразу повернувся на передову.

«Олександр походив із країни вільних степів, граційних коней та чи не найдовшого літа. Мабуть це й сформувало його характер. Він був сонячною людиною – з його вуст не сходила лагідна посмішка, й гордим водночас. Не уявляю, щоб хтось міг би його підкорити чи втоптати гідність, – розповідає дружина полеглого воїна Людмила Миколаївна. – Чоловік любив свою Батьківщину, мріяв туди поїхати, але так само він полюбив Україну. Разом із дітьми ми часто подорожували, намагалися побачити всю її красу. Складали плани на майбутнє, проте… Зараз на війні продовжує бити рашистів старший син Олександра. Для нього як і для всіх нас загибель найріднішої людини – величезна втрата, вічний невгамовний біль…»

Церемонія прощання із Олександром Пархонюком відбудеться біля його будинку за адресою: вул. Магістратська, 98 А. Початок о 9:30.

Поховають воїна близько 11:00 на батьківщині дружини – у селі Сальник Калинівського району.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!