Вінницька громада прощається з полеглим мінометником

Новини Вінниці / Вінницька громада прощається з полеглим мінометником

Анатолій Олійник, мінометник бригади оперативного призначення «Червона калина» Національної гвардії України, загинув 26 липня під час бою на Запоріжжі. Йому було лише 45 років.

31 липня Вінницька громада проводить в останню путь полеглого воїна Анатолія Олійника. Народившись 1 листопада 1978 року у селі Лісова Лисіївка, Анатолій більшу частину свого життя провів у Вінниці. Він був відданим сім'янином, талановитим штукатуром та справжнім патріотом, який віддав своє життя заради захисту України.

Анатолій Олійник виріс у Вінниці, де навчався у 8-й загальноосвітній школі, а потім здобув фах штукатура, облицювальника-мозаїста у Вінницькому вищому професійному училищі №5. Після проходження строкової служби у Національній гвардії, де виконував завдання з охорони дипломатичних представництв, він присвятив своє життя будівництву, працюючи разом з батьками. Анатолій був добрим батьком 12-річного сина, турботливим чоловіком та старанним працівником, який любив свою справу.

На початку 2023 року Анатолій мобілізувався до лав Національної гвардії України, де служив у бригаді «Червона калина» як навідник міномета. Він брав участь у запеклих боях поблизу сіл Спірне на Донеччині та Вербове на Запоріжжі, де отримав важке поранення. Після реабілітації він знову повернувся на фронт, не бажаючи залишати своїх побратимів. 26 липня під час виконання військового завдання біля села Роботине Пологівського району, життя Анатолія трагічно обірвалося.

За словами його дружини Інни Анатоліївни, Анатолій був людиною дії, яка віддавалася справі сповна, не шукаючи схвалення чи нагород. Під час повномасштабного вторгнення Росії він, разом з іншими волонтерами, виготовляв буржуйки для фронту. На війні за небагатослівність і зосередженість на справі отримав позивний "Тихий". Його міномет влучно бив по ворогу, залишаючи слід у боротьбі за свободу України.

Церемонія прощання з Анатолієм Олійником розпочнеться сьогодні о 10:30 за адресою: вул. Д. Бабія, 70. О 12:00 панахиду за воїном відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Поховають Захисника о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам'ять і слава Герою! Щирі співчуття рідним та близьким.

Михайло Білик

31 липня, 2024