Вінницька громада прощається з двома воїнами

Новини Вінниці / Вінницька громада прощається з двома воїнами

Сьогодні, 7 липня, Вінницька громада проводжає в останню путь двох відважних захисників України – Анатолія Нестеренка та Сергія Сокора.

Анатолій Нестеренко, батько чотирьох дітей, добровільно пішов на фронт, воюючи у лавах 66-ї окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго. Він загинув поблизу міста Мар’їнка Покровського району Донецької області 16 серпня 2022 року, залишивши навіки 39 років.

Народився Анатолій Нестеренко у Вінниці 2 липня 1983 року. Він закінчив Вінницький технічний коледж за спеціальністю «Обслуговування та ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів», а згодом підвищив свій фах у Хмельницькому національному університеті. Перед повномасштабним російським вторгненням мав успішний приватний бізнес.

За словами його дружини Лариси, Анатолій був сильною людиною, яка відчувала відповідальність за майбутнє своїх дітей. Він захоплювався музикою, грав на гітарі, багато читав та знав досконало англійську і німецьку мови. Його любов до дітей та сім’ї була безмежною, і звістка про його загибель стала для них величезним ударом.

Церемонія прощання із Анатолієм Нестеренком розпочнеться сьогодні о 10:00 год за адресою: вул. Київська,52. Поминальну панахиду за воїном відслужать об 11:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Поховають Героя о 12:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Сергій Сокор, підполковник поліції, пройшов кілька ротацій у зоні бойових дій АТО/ООС до повномасштабного вторгнення. Він командував взводом у 120-й окремій бригаді територіальної оборони, виконуючи військові завдання у найважчий період великої війни. На жаль, його бойовий шлях обірвався 11 травня, коли під Вовчанськом на Харківщині він отримав важке вогнепальне поранення, яке виявилося несумісним із життям. Сергію було лише 49 років.

Сергій Сокор народився 2 червня 1975 року. Зростав і навчався у селі Райки Калинівського району Вінницької області. Після школи закінчив Вінницький державний педагогічний інститут та Київську академію внутрішніх справ. У правоохоронних органах пройшов усі щаблі – від молодшого лейтенанта до підполковника. Сергій мав сім’ю та був гарним батьком для трьох дітей.

Рідні Небесного Воїна зазначають, що Сергій віддав своє життя за нашу перемогу, за звільнення рідної землі. Він завжди був там, де небезпечно, і ризикував собою заради збереження правопорядку і спокою людей. 

Церемонія прощання із Сергієм Сокором розпочнеться о 12:00 год у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!

Михайло Білик

7 липня, 2024