Вінницька громада прощається з двома героями

Новини Вінниці / Вінницька громада прощається з двома героями

Сьогодні, 5 червня, Вінницька громада зібралася, щоб попрощатися з двома воїнами-добровольцями, які загинули у боях на Донеччині.

Валерій Шмиголь – позивний Вал

Валерій Шмиголь, народжений 27 вересня 1978 року у Вінниці, приєднався до ЗСУ від початку повномасштабного російського вторгнення. Служив у 79-й окремій десантно-штурмовій Таврійській бригаді, де спочатку був мінометником, а згодом, після навчання, став головним сержантом та очолив взвод. Він відзначився особистою відвагою у боях та був нагороджений відзнакою Головнокомандувача ЗСУ «Хрест хоробрих».

30 травня Валерій загинув під час виконання військового завдання біля села Новомихайлівка Покровського району. Йому було лише 45 років. Він залишив доньку, племінників та сім’ю, які глибоко сумують за ним.

Церемонія прощання з Валерієм Шмиголем розпочнеться сьогодні о 10:00 за адресою: вул. Батозька, 12 (колонна зала №2), а чин поховання відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Анатолій Оковитий – позивний Таксист

Анатолій Оковитий, народжений 22 жовтня 1973 року у селі Павлівка (тепер Дніпропетровської області), воював в АТО у 2015 році. З початком повномасштабного російського вторгнення він знову пішов захищати Батьківщину. Спочатку служив у 61-й окремій механізованій Степовій бригаді, а згодом долучився до окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Загинув 30 травня під час виконання військового завдання поблизу села Первомайське Покровського району. Йому було 50 років.

Анатолій залишив дружину та двох доньок, які пам’ятатимуть його як світлу та веселу людину.

Його церемонія прощання розпочнеться об 11:00 за адресою: вул. П. Корнелюка, 38, а поминальну панахиду відслужать о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Поховання відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Валерій Шмиголь та Анатолій Оковитий були мужніми та самовідданими воїнами, які ризикували своїм життям заради інших. Вічна пам’ять та слава Героям!

Михайло Білик

5 червня, 2024