Вінницька громада прощається воїном

Новини Вінниці / Вінницька громада прощається воїном

Його бойовий шлях був відзначений самовідданістю та героїзмом, які назавжди залишаться в пам'яті тих, хто його знав

Михайло Насадюк, народжений 24 березня 1998 року в селі Капустяни Тростянецької громади Гайсинського району, вже на другий день після початку повномасштабного вторгнення Росії став на захист Батьківщини. Як старший солдат 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, він проявив себе як талановитий інженер та досвідчений сапер. Його бойові дороги пролягали через Миколаївську, Херсонську та Донецьку області, де він не раз ризикував життям заради збереження життя своїх побратимів та виконання бойових завдань.

Михайло був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та відзнакою ГУР «Вогнепальна зброя» за проявлену відвагу. Його побратими згадують його як досвідченого командира, який завжди знаходив рішення у найскладніших ситуаціях. 15 серпня 2024 року поблизу міста Павлоград Михайло загинув унаслідок ракетного обстрілу. Йому було лише 26 років.

Михайло залишив вдома дружину Юлію та двох маленьких дітей — 3-річного синочка та 7-місячну донечку. Юлія з гордістю та сумом згадує свого чоловіка як людину, яка завжди була готова допомогти, надихала своїх близьких та колег, і була справжнім рушієм у своєму колективі.

У своєму селі, серед рідних та друзів, Михайло був відомий як найкращий чоловік та люблячий батько. Він завжди був надійною опорою для своєї сім’ї та залишив незабутній слід у серцях тих, хто мав щастя його знати.

Церемонія прощання з Михайлом Насадюком відбулася 21 серпня 2024 року о 10:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у Вінниці. Чин поховання воїна відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Михайло Білик

21 серпня, 2024