Вінницька громада передала військовим нову техніку для фронту

Новини Вінниці /  Вінницька громада передала військовим нову техніку для фронту

Міська рада Вінниці разом з громадою та Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом продовжують підтримувати військових, які обороняють Україну.

Міська влада Вінниці надає регулярну підтримку 35 військовим частинам з початку повномасштабного вторгнення. Нещодавно цей перелік поповнився ще одним формуванням, яке отримало нову техніку. Військовим передали 8 розвідувальних дронів Mavic 3T, 60 ударних FPV-дронів, два тепловізори, 20 тисяч сухих душів та потужний позашляховик, здатний працювати в умовах повного бездоріжжя.

Захисник Владислав, один з отримувачів допомоги, висловив подяку Вінницькій міській раді: «Суха душі допоможуть підтримувати гігієну, від якої залежить здоров’я бійців, особливо у спеку. Розвідувальні дрони – це рушійна сила на війні, й вони найбільш затребувані, адже виконують чимало функцій». Владислав також зазначив, що дрони переобладнують для знешкодження противника, що робить їх важливим інструментом на передовій.

Військовослужбовець Брутто, з іншої частини, розповів про важливість дронів у сучасній війні: «Втрати такої техніки надзвичайно великі, особливо з розвитком РЕБ у росіян. За допомогою дронів ми можемо проводити розвідку, коригувати артилерію та знищувати техніку і живу силу противника».

Заступник міського голови Андрій Очеретний підкреслив, що це вже друга автівка, яку передають для цього формування. «Позашляховик буде повністю бойовим. На нього встановлять турель та крупнокаліберний кулемет, що дозволить захищатись від окупантів. Автомобіль підготовлений до роботи в умовах цілковитого бездоріжжя», – зазначив він.

Очільник міста Сергій Моргунов підкреслив систематичну допомогу Вінницької громади українським військовим: «Ми вже не перший рік системно допомагаємо військовим. Для другого формування це вже четверта допомога. Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб працює над забезпеченням першочергових потреб військових: FPV-дрони, 'мавіки' 3Т, прилади нічного бачення, сухі душі, тепловізори та автомобілі».

 

Новини Вінниці /  Вінницька громада передала військовим нову техніку для фронтуНовини Вінниці /  Вінницька громада передала військовим нову техніку для фронтуНовини Вінниці /  Вінницька громада передала військовим нову техніку для фронтуНовини Вінниці /  Вінницька громада передала військовим нову техніку для фронтуНовини Вінниці /  Вінницька громада передала військовим нову техніку для фронтуНовини Вінниці /  Вінницька громада передала військовим нову техніку для фронту