Вінницю спіткала чергова модернізація. Що саме замінюють, та як це вплине на пішоходів? (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінницю спіткала чергова модернізація. Що саме замінюють, та як це вплине на пішоходів? (ФОТО)

У Вінниці проводять одну з наймасштабніших модернізацій вуличного освітлення. Під реконструкцію попали три магістральні вулиці міста, а проходять роботи від площі Гагаріна в напрямку Центрального мосту. Наразі роботи проходять на вулиці Соборній по непарній стороні, по тротуарній лінії. Тому пішоходам необхідно бути вкрай обережними, особливо в снігопад.

У Вінниці проводять одну з наймасштабніших модернізацій вуличного освітлення. Під реконструкцію потрапили три магістральні вулиці міста, а проходять роботи від площі Гагаріна в напрямку Центрального мосту. Наразі роботи тривають на вулиці Соборній по непарній стороні, по тротуарній лінії. Тому пішоходам необхідно бути вкрай обережними, особливо в снігопад.

Як повідомили на сайті Вінницької міськради, мерія міста спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) розпочався підготовчий етап масштабного проекту з модернізації вуличного освітлення магістральних вулиць Вінниці. На вул. Соборній вже прокладають підземні короби, в які згодом перенесуть усі повітряні лінії: кабелі інтернетпровайдерів та електромережі.

В подальшому замість старих ламп на трьох вулицях – Соборній, Пирогова та Келецькій встановлять 680 енергоефективних LED-світильників. Після запуску нової системи освітлення центральних магістралей місто буде економити близько 2 млн грн на рік. 

Як зазначив директор департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко:

«Наразі ми проводимо підготовчі роботи до реалізації спільного з НЕФКО проекту: по непарній стороні вулиці Соборної на тротуарі знімається плитка, викопуємо траншею, в яку будуть вставлені спеціальні футляри,  в які згодом перенесуться усі повітряні кабелі. Також облаштовуємо оглядові колодязі. Поки тривають ці роботи, вінничанам варто користуватись тротуаром на протилежному боці вулиці. Просимо вибачення за ці незручності, вони тимчасові. Ми плануємо до кінця квітня завершити по вул. Соборній всі роботи. Паралельно йдуть тендерні процедури по визначенню переможця щодо встановлення світильників по програмі НЕФКО».

Новини Вінниці / Вінницю спіткала чергова модернізація. Що саме замінюють, та як це вплине на пішоходів? (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницю спіткала чергова модернізація. Що саме замінюють, та як це вплине на пішоходів? (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницю спіткала чергова модернізація. Що саме замінюють, та як це вплине на пішоходів? (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницю спіткала чергова модернізація. Що саме замінюють, та як це вплине на пішоходів? (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницю спіткала чергова модернізація. Що саме замінюють, та як це вплине на пішоходів? (ФОТО)