Вінниця запрошує на Vinnytsia Wine Days Special

Новини Вінниці / Вінниця запрошує на Vinnytsia Wine Days Special

1 вересня у Вінниці відбудеться унікальна подія для поціновувачів якісного вина та справжнього кіномистецтва.

Vinnytsia Wine Days Special – це день, коли Вінницька обласна філармонія ім. М. Д. Леонтовича перетвориться на культурний центр, де поєднаються витонченість винної культури з магією класичного кіно. Винятковість заходу полягає в тому, що глядачі матимуть можливість насолодитися фільмами з оригінальних плівок та дегустацією місцевих вин.

Цей захід стане справжньою подією для міста, об’єднуючи кіноманів та гурманів, які цінують автентичність і естетику. У програмі Vinnytsia Wine Days Special – два особливих кінопокази, які відкриють нові грані сприйняття кіно та вина.

Перший фільм, який буде показаний цього дня, – це романтична комедія «Хороший рік» від відомого режисера Рідлі Скотта. Стрічка 2006 року з Расселом Кроу та Маріон Котіяр у головних ролях розповідає про любов, життя та вино, причому ексклюзивне – Coin Perdu (C.P.), що існує в реальності. Фільм супроводжуватиметься експертними коментарями винної експертки Анни-Євгенії Янченко, яка під час перерви проведе дегустацію вин від Gigi Winery – локального виробника, чиї вина вже неодноразово здобували нагороди на престижних конкурсах.

Другий кінопоказ – це справжній шедевр німого кіно «Страсті Жанни д‘Арк» режисера Карла Теодора Дреєра. Ця стрічка, знята у 1928 році, є однією з найвизначніших у світовому кінематографі й займає першу сходинку в списку найкращих німих фільмів за версією Guardian і Observer. Фільм буде показано у супроводі електронної музики, спеціально створеної композитором Костянтином Бушинським для цього показу. Кінокритик Алекс Малишенко представить стрічку глядачам, розповівши про її історичне та культурне значення.

Організатори заходу підкреслюють, що цьогорічний Vinnytsia Wine Days відбудеться у незвичному форматі, поєднуючи автентичне кіно з винною культурою. За словами продюсера проєкту Ярослава Юшкова, показ фільмів на оригінальних плівках в епоху цифрових технологій додає події особливої атмосфери.

Подія не лише культурна, але й благодійна: частину коштів від продажу квитків буде передано на підтримку Збройних Сил України, що робить участь у заході ще більш значущою.

Vinnytsia Wine Days Special – це унікальна можливість зануритися в атмосферу класичного кіно, насолоджуючись водночас винятковими винами та підтримуючи наших воїнів. Подія відбудеться 1 вересня у Вінницькій обласній філармонії ім. М. Д. Леонтовича, і цей день обіцяє залишити незабутні враження.

Михайло Білик

8 серпня, 2024