Вінниця за один день стала більшою на 1300 осіб. До міста приєднали Десну

Новини Вінниці / Вінниця за один день стала більшою на 1300 осіб. До міста приєднали Десну

Міські депутати підтримали ініціативу Деснянської селищної ради щодо добровільного приєднання сусідньої Десни до Вінниці. Відповідне рішення обранці прийняли сьогодні, 23 серпня, під час сесії міської ради. Влада міста зазначає, що це перший етап створення Вінницької об’єднаної громади.

Міські депутати підтримали ініціативу Деснянської селищної ради щодо добровільного приєднання сусіднього населеного пункту до Вінниці. Відповідне рішення обранці прийняли сьогодні, 23 серпня, під час сесії міської ради. Влада міста зазначає, що це перший етап створення Вінницької об’єднаної громади.

Варто зазначити, що селище Десна Вінницького району вирішило поєднатися з обласним центром більше трьох років тому, у 2015 році. Однак остаточне рішення вінницькі депутати прийняли лише сьогодні. Щоправда, у у попередні роки селище з міського бюджету Вінниці отримувало субвенції на соціально-економічний розвиток для реалізації інфраструктурних проектів на території Десни.

До речі, сьогодні депутати міської ради прийняли рішення про надання з міського бюджету Вінниці селищному бюджету Десни 250 тисяч гривень субвенції на ремонт доріг.

«З Десною ми працюємо ще з 2015 року. Навесні цього року було прийнято зміни до відповідного закону, які врегулювали ряд питань в тому числі зробили можливими добровільні приєднання громад до ОТГ або до обласних центрів. В даному випадку Деснянська селищна рада прийняла рішення і надіслала нам відповідний лист з пропозицією, щоб селище приєдналось до міста. Я вважаю, що ми повинні робити все для того, щоб наші сусідні громади розвивались на належному рівні. Ми всі знаємо, що частина людей, які проживають в сусідніх селах, - працюють в місті, і навпаки. Тому повинна бути інтеграція громад, і ми працюємо в цьому напрямку», - прокоментував ухвалення цього рішення міський голова Сергій Моргунов.

Для довідки: Десна́ — селище у Вінницькому районі Вінницької області. Населення — 1326 осіб (станом на 2015 рік).Селище розташоване біля Вінниці, через нього протікає річка Десна. В Десні розташовано чотири продуктових магазини.