Вінниця виграла грант на створення інноваційно-технологічного парку «Кристал»

Новини Вінниці / Вінниця виграла грант на створення інноваційно-технологічного парку «Кристал»

Через повномасштабну війну на паузу довелось поставити реалізацію амбітного проєкту створення у Вінниці інноваційно-технологічного парку «Кристал». Однак, тепер завдяки грантовим коштам його можна відновити.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«800 тисяч євро донорських коштів на створення у місті інноваційно-технологічного парку «Кристал» – ми виграли грант, який допоможе реалізувати проєкт, що був на паузі.

Наша співпраця з GIZ продовжується. Вінниця подала заявку на участь в проєкті «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)» та виграла грант від однойменної німецької урядової організації та ПРООН», - зазначив очільник міста.

За його словами, ці кошти підуть на реконструкцію інноваційно-технологічного парку «Кристал», проєкт якого реалізується з 2018 року на базі колишньої заводської адмінбудівлі.

«Через повномасштабну війну в Україні ми змінили пріоритети, і будівельні роботи на цьому об’єкті припинилися. Зараз, за підтримки партнерів та донорського фінансування, ми знову готові відновити почате», - пояснив мер.

Ідея полягає у тому, щоб в майбутньому технопарк «кристал» наповнили інноваційні стартапи і він став магнітом для інвесторів. Тут передбачається створення офісних приміщень, публічних просторів та дитячого техцентру.