Вінниця відзначила 100-річчя ветерана Другої світової війни

Новини Вінниці /  Вінниця відзначила 100-річчя ветерана Другої світової війни

Сьогодні, 17 червня, у Вінниці відбулося особливе святкування – місцеві чиновники та громада привітали зі святковим ювілеєм полковника Павла Кобу, якому виповнилося сто років.

Павло Полікарпович Коба, який народився 16 червня 1924 року, здобув освіту у військово-медичній академії та присвятив більшу частину свого життя медичній службі в Збройних силах України. Під час війни він був медиком і брав участь у бойових діях, захищаючи свою батьківщину. Павло Полікарпович виявив себе не лише як військовослужбовець, а і як видатний лікар, працюючи головним лікарем у санаторії-профілакторії «Супутник» до 80-річного віку.

За свою довгу й віддану працю Павло Полікарпович був нагороджений численними військовими орденами та медалями, а сьогодні отримав Почесну грамоту міської ради та грошову премію. Він також є одним із десяти вінничан, які отримують довічну щомісячну матеріальну допомогу відповідно до Комплексної програми «Основні напрями соціальної політики Вінницької міської територіальної громади на 2022-2026 роки».

У свої сто років Павло Коба залишається прикладом мужності та відданості своїй родині та місту. Він разом з дружиною виховав доньку, яка також обрала медичну кар'єру, і має онуку та правнучку, які продовжують його родинний лікарський род.

 

Михайло Білик

17 червня, 2024