Вінниця у смутку: громада прощається із військовослужбовцем

Новини Вінниці / Вінниця у смутку: громада прощається із військовослужбовцем

Вінниця знову опинилася у невимовному смутку бо прощається із відданим захисником України, Сергієм Загорульком.

Сергій Загорулько народився 27 березня 1989 року у Вінниці. Після закінчення загальноосвітньої середньої школи №26 він продовжив навчання у Вінницькому будівельному коледжі, а згодом заочно здобув вищу освіту у Вінницькому фінансово-економічному університеті. Однак, його покликанням стало служіння у війську, шлях, який він обрав за покликом серця.

З 2014 року Сергій боронив територіальну цілісність та незалежність України, воюючи на Луганщині у складі військової частини 3008 Національної гвардії України. Після завершення ротації в зоні АТО він продовжив службу в роті зв'язку Військово-повітряних сил до 2021 року. Цивільне життя Сергія тривало недовго, адже 24 лютого 2022 року він знову взявся за зброю, щоб захищати рідну землю від окупантів у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

На Миколаївщині, 8 березня 2022 року, Сергій отримав важке осколкове поранення, внаслідок якого втратив ногу. Це глибоко позначилося на його здоров'ї. Незважаючи на всі труднощі, він прагнув допомагати іншим ветеранам та їхнім сім'ям, долучившись до проєкту “Помічник ветерана”. Проте надмірне фізичне та психологічне навантаження завадило йому продовжувати цю роботу. Його чуйність і бажання допомогти іншим залишили глибокий слід у серцях усіх, хто його знав.

Серце Сергія Загорулька перестало битися 21 липня 2024 року. Йому назавжди залишилося 35 років.

Віталій Миколайович, батько Сергія, розповідає: «Після поранення він хотів допомагати таким же воїнам, як він, їхнім родинам та сім'ям загиблих. Але через надмірне фізичне та психологічне навантаження довго на цій посаді пропрацювати не зміг. Він взагалі був дуже чуйним до людей, їхній біль сприймав усім своїм серцем... Мав ще чимало планів на життя, яким, на жаль, не судилося здійснитися».

Церемонія прощання із Сергієм Загорульком розпочнеться о 9:45 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, а поховання відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Громада висловлює щирі співчуття рідним та близьким Сергія Загорулька. Вічна пам’ять та слава Герою України!

Михайло Білик

24 липня, 2024