Вінниця стала першим містом в Україні, де встановили «Червону лавку»

Новини Вінниці / Вінниця стала першим містом в Україні, де встановили «Червону лавку»

Сьогодні, 10 грудня, на проспекті Космонавтів у Вінниці відбулося відкриття символу протидії домашній тиранії. На лавці, пофарбованій в червоний колір, розміщені таблички з інформацією щодо служб, які надають допомогу жертвам насилля та запобігають таким злочинам. Поліція долучилась до акції, ініційованої ГО «Центр розвитку Пангея Ультіма».

Як вказують у відділі комунікації обласного главку, червоний колір символізує пролиту кров жертв домашнього насильства. Саме тому лавка пофарбовали у такий колір. 

Ідея «червоної лавки», що пов’язана із попередженням насильства проти жінок, народилася у 2014 році у Італії. В останні роки її поширюють у багатьох країнах світу.  

Вінниця – перше місто в Україні, яке перейняло таку ініціативу. «Червону лавку» встановили на алеї у спальному районі Вінниці, де відпочиває багато містян. Це сприятиме розголосу проблеми домашнього насильства та інформуванню, як йому протидіяти. 

У поліції Вінниччини запевняють, що активно ведуть боротьбу з такого роду правопорушеннями. З 2017-го діє спеціально створений підрозділ поліції з протидії домашньому насильству, який значно посилив діяльність у цьому напрямку.

Макс Мельник

10 грудня, 2021