Вінниця проводжає захисника в останню путь

Новини Вінниці / Вінниця проводжає захисника в останню путь

Сьогодні, 28 травня, у Вінниці відбувається церемонія прощання з полеглим захисником України Сергієм Ротаренком, який загинув під час виконання військового завдання на Донеччині.

Сергій Ротаренко народився 12 серпня 1986 року у місті Кам’янка. Він був єдиною дитиною у родині, тож батьки вкладали в нього всю свою турботу та любов. Після закінчення школи він здобув освіту у Тираспольському технікумі інформатики та права за спеціальністю "бухгалтерський облік". Однак, за фахом Сергій не працював, оскільки завжди його приваблювали дорога та кермо.

У 2007 році Сергій переїхав до Вінниці, де прийняв українське громадянство та влаштувався на роботу водієм-далекобійником. Рідні згадують його як людину з великої літери, завжди готового прийти на допомогу.

"Сергій постійно захоплювався неймовірними краєвидами й казав, що наша Україна – дивовижна. У нас була дружна сім’я, в якій ми одне одного називали 'Сонечко'. А 9 років тому, в нашій родині з’явилося іще одне – найкраща і найдорожча донечка. Ми стільки планів будували. Адже, здавалося, що все ще попереду", – розповіла його дружина Лілія.

Сергій став на захист України у березні цього року. Він брав участь у боях на Донеччині, у складі 25-го окремого десантно-штурмового батальйону. 24 травня його життя обірвалося під час виконання військового завдання поблизу села Яснобродівка Покровського району.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам'ять і слава Герою, який віддав своє життя за мирне майбутнє України.

Михайло Білик

28 травня, 2024