Вінниця проводжає у вічність Максима Кошеля

Новини Вінниці / Вінниця проводжає у вічність Максима Кошеля

Максим Кошель, воїн, котрий загинув у бою на Харківщині, назавжди залишиться в пам'яті земляків як справжній патріот та відданий захисник рідної землі.

Максим Кошель народився 5 серпня 1993 року в родині кадрового військового. Його дитинство було сповнене частих переїздів, адже сім'я жила у гарнізонних містечках. Середню школу Максим закінчив у Миколаєві, а вищу освіту здобув у університеті "Україна" за спеціальністю "Комп’ютерна інженерія". Проте, як і його батько, Максим обрав шлях військової служби.

Після строкового вишколу в Президентському полку, Максим продовжив служити за контрактом, багато років охороняючи прикордонні рубежі. Незадовго до повномасштабного вторгнення, він вирішив спробувати себе у цивільному житті, проте війна змінила його плани. Максим одразу рушив до призовного пункту і наполегливо просився до війська.

У званні головного сержанта Максим воював у складі в/ч А1231, беручи участь у боях у найгарячіших точках війни. Завдяки його вправним діям усі підлеглі змогли вийти неушкодженими з-під смертельного вогню поблизу села Кринки. Після відновлення сил та здоров'я він повернувся на передову, де воював у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади, очолюючи гранатометне відділення.

Максим Кошель загинув 14 червня у бою під містом Вовчанськ, фактично пожертвувавши своїм життям заради порятунку пораненого побратима. Його дружина Анжеліка, яка теж є військовою, згадує його як надзвичайно відповідального, доброго і чуйного чоловіка, який завжди думав про інших. Останнім часом у нього був позивний Кот, що символізував його любов до тварин.

Церемонія прощання з Максимом Кошелем відбудеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Михайло Білик

25 червня, 2024