Вінниця проводить в останню путь полеглого воїна

Новини Вінниці / Вінниця проводить в останню путь полеглого воїна

Сьогодні, 20 травня, у Вінниці прощаються з молодим та відважним захисником України, 24-річним Денисом Слободянюком.

Денис Слободянюк народився 21 червня 1999 року у Вінниці. Виховувався у звичайній родині, але з самого дитинства виявляв неабиякі здібності та інтерес до навчання. Він закінчив місцеву школу №32, де проявив себе як старанний і здібний учень. Особливо цікавився фізикою, хімією та українською мовою, беручи участь у численних олімпіадах.

Захоплення природничими науками визначило і вибір майбутньої професії. Денис вступив до Вінницького національного технічного університету, де обрав спеціальність «Екологія». Його прагнення до знань та любов до природи привели його до Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, де він почав працювати інспектором на початку 2024 року. Однак його професійний шлях був перерваний війною.

У березні цього року Дениса мобілізували, і він вступив до лав 71-ї окремої єгерської бригади. Мав позивний «Еколог», що відображало його любов до природи і турботу про довкілля навіть у найважчі моменти життя. Він навчався працювати за кулеметом і віддано виконував свої обов'язки, захищаючи Україну від ворога.

10 травня Денис загинув на північно-східному рубежі країни. Деталі його останніх хвилин життя поки що невідомі, але його героїзм і відданість залишаться в пам'яті рідних і друзів назавжди. Він був доброю, порядною і вихованою людиною, яка завжди ставила інтереси інших вище за свої.

«Він писав для себе музику та грав на гітарі. Дуже любив зірки та небо, міг годинами спостерігати за ними через телескоп. Також захоплювався автомобілями. Надзвичайно добра та спокійна дитина. Ми назавжди запам'ятаємо його таким», – з сумом розповідає мати Дениса, Світлана Миколаївна.

У Дениса Слободянюка залишилися мати, батько, дідусь та бабуся. Їхнє горе неможливо виміряти словами, але пам'ять про Дениса житиме в їхніх серцях вічно.

Прощання із захисником відбудеться сьогодні об 11:00 у залі прощання на вул. Сабарівське шосе, 9. Поховають воїна о 13:00 на кладовищі на вул. Ольги Кобилянської. Усі небайдужі запрошені віддати останню шану молодому герою.

Михайло Білик

20 травня, 2024