Вінниця прощається з Захисником України

Новини Вінниці /  Вінниця прощається з Захисником України

Сьогодні, 27 липня, Вінниця з глибоким сумом проводжає в останню земну дорогу Ігоря Ткача, військовослужбовця 108-го окремого механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі».

Ігор Ткач народився 28 грудня 1988 року. Після закінчення 5-ї загальноосвітньої школи Вінниці він здобув освіту у Вінницькому національному аграрному університеті. Після навчання працював на кондитерській фабриці, але повномасштабна війна змусила його змінити звичне життя. Торік Ігор добровільно приєднався до лав захисників України, обравши шлях воїна.

Він служив у званні молодшого лейтенанта в 108-му окремому механізованому батальйоні «Вовки Да Вінчі», де обіймав посаду заступника командира роти. За направленням закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. В боях під Красногорівкою Покровського району Донецької області 10 липня 2024 року Ігор Ткач загинув, виконуючи свій обов'язок перед Батьківщиною.

Його дружина Аліса згадує, що Ігор завжди йшов вперед, обіцяв стояти пліч-о-пліч зі своїми побратимами та ніколи нікого не залишати без допомоги. Командир Ігоря підтвердив ці слова, зазначивши, що Ігор врятував не одне життя на війні. Він був відповідальним, серйозним, сміливим і надзвичайно добрим та люблячим чоловіком і батьком.

У Ігоря Ткача залишились дружина та син, а також мати, яка втратила сина-героя.

Церемонія прощання з Ігорем розпочалася о 9:00 на вулиці Батозька, 12 у колонній залі №2. Панахида за воїном відбулася о 11:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Чин поховання пройшов о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам'ять та слава Герою!

Михайло Білик

27 липня, 2024