Вінниця прощається з загиблими Героями

Новини Вінниці / Вінниця прощається з загиблими Героями

Сьогодні Вінниця проводжає у вічність двох відважних захисників України – Володимиром Павлюком та Олексієм Венславовським.

Володимир Павлюк приєднався до Збройних Сил України у грудні 2023 року. Він боронив Україну на донецькому напрямку, відзначившись відвагою та непохитністю. Його життя трагічно обірвалося 6 липня під час бойового зіткнення з ворогом поблизу міста Красногорівка в Покровському районі Донецької області. Володимиру назавжди залишилося 51 рік.

Церемонія прощання з Володимиром Павлюком розпочнеться о 10:00 за адресою: вул. Князів Коріатовичів, 170. Чин поховання відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Вінничани зможуть віддати шану Герою, який віддав своє життя за мирне майбутнє України.

Олексій Венславовський торік став на захист Батьківщини. Він служив у розвідувальному взводі 21-ї окремої механізованої бригади і був молодшим сержантом. Олексій загинув 9 травня під час виконання військового завдання неподалік міста Лиман у Краматорському районі Донецької області. Йому було лише 39 років.

Олексій Венславовський народився 18 листопада 1984 року. Після закінчення 9-ти класів загальноосвітньої школи №6 здобув спеціальність радіомонтера у Вінницькому професійно-технічному училищі №11. З юних років працював у телекомунікаційній сфері, виконуючи найнебезпечніші висотні роботи. «Практично з 16-ти років він брав активну участь у будівництві базових станцій мобільного зв’язку провідних операторів. Частинка вміння і душі Олексія і зараз є в кожній розмові по мобільному телефону», – розповідає дружина полеглого воїна Ольга.

Олексій також захоплювався альпінізмом, передаючи цю любов своїм дітям. Разом із дружиною він виховував двійко доньок. Старшенька перейняла від татка любов до природи та читання, а молодшенька не уявляє свого життя без спорту.

Попрощатися з Олексієм Венславовським вінничани зможуть о 13:30 за адресою: вул. Батозька, 12 (колонна зала №2). Поховання воїна відбудеться о 15:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним і близьким Героїв. Вічна пам’ять і слава нашим захисникам, які віддали свої життя за свободу та незалежність України.

Михайло Білик

13 липня, 2024