Вінниця прощається з воїном, що поліг за Україну на Донеччині

Новини Вінниці / Вінниця прощається з воїном, що поліг за Україну на Донеччині

Його життя обірвалося 13 липня під час бою поблизу села Карлівка Покровського району. Олександру було 49 років.

Олександр Соболєв долучився до лав Збройних Сил України у 2023 році. Спочатку він виконував військові завдання у складі 645-го окремого зенітно-кулеметного батальйону, а згодом став частиною 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. На Донеччині він боровся з окупантами як стрілець та помічник гранатометника. Під час бойових дій поблизу Карлівки його життя трагічно обірвалося.

Олександр народився у Вінниці 25 квітня 1975 року. Він навчався у 26-й загальноосвітній школі та закінчив Вінницький технікум електронних приладів. У мирному житті працював на різних посадах у приватних підприємствах.

Його дружина Ольга розповідає: «Олександр дуже багато читав. Захоплювався, зокрема, історією — як всесвітньою, так і українською. Тому ми родиною багато подорожували історико-культурними центрами нашої Батьківщини. Взагалі чоловік був дуже товариською людиною. Вмів знайти спільну мову з кожним та вихід із будь-якої конфліктної ситуації. Мав чуйне та добре серце…»

Церемонія прощання з Олександром Соболєвим розпочнеться сьогодні, 17 липня, о 9:00 за адресою: вул. І. Миколайчука, 6. О 10:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відслужать поминальну панахиду за воїном. Місцем вічного спокою Олександра стане Алея Слави на Сабарівському кладовищі. Чин поховання відбудеться об 11:00.

Вінниця глибоко співчуває рідним та близьким Олександра Соболєва. Вічна пам'ять і слава Герою, що віддав своє життя за свободу та незалежність України.

Михайло Білик

17 липня, 2024