Вінниця прощається з полеглим воїном

Новини Вінниці /  Вінниця прощається з полеглим воїном

Сьогодні вінничани проводжають в останню путь Захисника України Віталія Левандовського, який загинув у боях на Донеччині.

Віталій Валентинович Левандовський народився 7 лютого 1966 року у селищі Самгородок Козятинського району. Після закінчення місцевої школи, він продовжив навчання у Вінницькому професійно-технічному училищі на фрезерувальника. Відслуживши строкову службу в армії, Віталій працював водієм, а з 1988 року оселився у Вінниці, де створив родину та працював на агрегатному заводі токарем і водієм. Останнім його місцем роботи було комунальне підприємство «Вінницьке шляхове управління», де він трудився дорожнім працівником.

У вересні 2023 року Віталій Левандовський став на захист України у складі 474-го окремого піхотного батальйону. Він брав участь у боях на Донеччині, де й обірвалося його життя 14 червня 2024 року під час виконання військового завдання поблизу населеного пункту Максимільянівка. Йому було 58 років. Вдома на нього чекали дві доньки, сестра та племінник.

Віталій Левандовський не часто розповідав про фронтове життя, але іноді ділився, що найважче було вивозити з поля бою тіла загиблих побратимів. Його товариші по службі згадують його як людину чесну та добру, яка завжди приходила на допомогу, підтримувала всіх навколо та вірила у перемогу.

Церемонія прощання з Віталієм Левандовським розпочнеться о 12:00 за адресою: вул. Батозька, 12, а чин поховання відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам'ять та слава Герою та щирі співчуття рідним і близьким!

Михайло Білик

18 серпня, 2024