Вінниця прощається з полеглим оборонцем України

Новини Вінниці / Вінниця прощається з полеглим оборонцем України

3 червня Вінниця з глибоким сумом прощається з полеглим героєм Леонідом Володимировичем Ковалем, відомим під позивним «Вакула».

Леонід Коваль був серед тих, хто з першого дня повномасштабного вторгнення Росії без роздумів прийшов на призовний пункт. Він долучився до лав 120-ї бригади територіальної оборони ЗСУ у званні молодшого сержанта. З позивним «Вакула» він боронив Батьківщину в найгарячіших точках Донецької області, таких як Покровськ та Курахове, а також виконував військові завдання на Запоріжжі та Київщині. На жаль, 27 травня поблизу села Макарівка Волноваського району Леонід загинув. Йому навічно залишилося 53 роки.

Народився Леонід Коваль 27 грудня 1970 року в селі Борівка Могилів-Подільського району. Його родина невдовзі переїхала до Вінниці, де він навчався у 33-й загальноосвітній школі, а потім у СПТУ-2, здобувши кваліфікацію «Верстатник широкого профілю IV розряду». Відслуживши строкову службу в армії, Леонід працював на Вінницькому заводі тракторних агрегатів, Авторемонтному підприємстві управління охорони здоров’я, Науково-виробничому об’єднанні «Форт». До початку повномасштабної війни він показав свій високий професійний рівень на різних виробництвах та СТО, де його цінували як фахового токаря.

«Не дивно, що на війні до нашого Леоніда пристав позивний «Вакула». Він був Ковалем не лише за прізвищем, а й за фахом. У нього все горіло в руках. А серце палало ненавистю до ворогів України. Мріяв побачити нашу Перемогу, – розповідають рідні полеглого Героя. – Любов до Батьківщини для Леоніда була не просто гучними словами… Любов до техніки прищепив йому батько, який працював водієм швидкої у медицині катастроф, а пізніше – у Вінницькій обласній лікарні. Незважаючи на свою брутальну професію, Леонід був дуже доброю людиною. Після смерті тата він став надійною опорою для матері, наставником для молодшого брата. Крім того, опікувався тваринами, мав і свого пухнастого улюбленця – чорного котика. Брошку-талісман із його зображенням навіть узяв із собою на війну. На жаль, оберіг не впорався зі своїм завданням…»

Церемонія прощання із Леонідом Ковалем розпочнеться сьогодні за адресою: вул. Болгарська, 11. Поминальну панахиду за полеглим воїном відслужать о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Чин поховання Захисника відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. 

Вічна пам'ять герою!

Михайло Білик

3 червня, 2024