Вінниця прощається з полеглим 23-річним воїном

Новини Вінниці /  Вінниця прощається з полеглим 23-річним воїном

Сьогодні, 18 травня, у Вінниці віддають останню шану 23-річному захиснику України, Олександру Лєсніку.

Олександр народився 4 січня 2000 року в Івано-Франківську. Після закінчення школи він проходив строкову службу у Вінниці, де вирішив залишитися і підписав контракт на зарахування до військового резерву. Тут він створив сім’ю і став батьком.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Олександр не вагався і з першого дня став на захист Батьківщини. Він воював у складі 14-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України «Червона калина» та був розвідником. Олександр загинув у бою поблизу села Вербове Запорізької області 26 липня минулого року. Через складні обставини війни його тіло не відразу вдалося повернути додому. Лише завдяки обміну тілами полеглих воїнів восени та тривалим експертизам ДНК, родина змогла повернути Олександра до рідного міста.

Його дружина Марія з болем у серці розповідає про його рішучість і любов до Батьківщини. «Олександр мобілізувався уже в перші дні. Казав, що йде воювати, бо хоче, щоб наш синочок, якому тоді ледь виповнився місяць, жив під мирним небом. Чоловік в усьому хотів бути схожим на свого батька, тому як і він взяв на війні позивний Єгер та за першої ж можливості перевівся у розвідку. Саша безмежно любив рідну землю та понад усе прагнув її звільнити від ворожої нечисті», - згадує Марія.

Церемонія прощання з Олександром Лєсніком розпочнеться сьогодні о 9:40 за адресою: вул. Привокзальна, 2/1. Поминальна панахида за воїном відбудеться об 11:00 у Храмі на вул. Незалежності у Великих Хуторах. Поховання героя відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

 

Михайло Білик

18 травня, 2024