Вінниця прощається із захисником

Новини Вінниці / Вінниця прощається із захисником

8 серпня Вінниця проводжає останньою земною дорогою захисника Василя Данілова.

Василь Данілов мобілізувався до  ЗСУ цієї весни. У званні старшого солдата він боронив Батьківщину від російських окупантів у лавах 23-ї окремої механізованої бригади. На жаль, 5 серпня, під час виконання бойового завдання в районі міста Часів Яр Бахмутського району, Василь загинув. Йому було лише 41 рік.

Василь Данілов народився 16 листопада 1982 року у Вінниці. Після закінчення 10-ї загальноосвітньої школи він здобув робітничий фах у середньому професійно-технічному училищі № 19 (тепер ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг»). У цивільному житті працював на ТОВ «Сонях – фабрика смаку» машиністом шеретувальних установок. Разом із дружиною ростив двох донечок, яким наразі 19 та 12 років, а також піклувався про батька.

«Василь мав золоті руки. Всьому швидко навчався, за все брався. Дуже любив свою роботу, а поза нею вміло плекав наше сімейне гніздечко. Кожен гвіздочок, кожен куточок у ньому – нині оживає пам’яттю про найкращого і найвідданішого чоловіка, турботливого батька», – розповідає дружина полеглого Героя Олена. «Василь йшов по життю із широко розплющеними очима і бачив у ньому лише прекрасне. Зачаровувався і милувався подільськими краєвидами, дбав про тих, хто поруч, і ніколи нікого не залишив у біді…»

Церемонія прощання із Василем Даніловим розпочнеться сьогодні о 10:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. А об 11:00 вклонитися воїну вінничани зможуть також біля його будинку за адресою: вул. 600-річчя, 70. Поховають оборонця о 12:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Михайло Білик

8 серпня, 2024