Вінниця прощається із воїном-добровольцем

Новини Вінниці / Вінниця прощається із воїном-добровольцем

Сьогодні Вінниця прощається із молодим героєм Павлом Михайловим, воїном-добровольцем, який віддав своє життя за свободу та незалежність України.

Він загинув у бою поблизу села Лобкове Василівського району Запорізької області 29 липня 2024 року, у віці всього 23 роки.

Павло Михайлов народився разом із братом-близнюком 24 листопада 2000 року в селі Коробочкине (в минулому Коробчине) Чугуївського району Харківської області. Він виріс у багатодітній родині та після закінчення дев’ятирічної школи здобув кілька робітничих професій у Харкові, зокрема зварювальника та муляра.

З початком повномасштабного російського вторгнення сім’я Павла була змушена шукати прихисток від ворожих бомб та снарядів, знайшовши його у Вінниці. Попри небезпеку, всі чотири брати один за одним пішли захищати Україну, залишивши матері та трьом сестричкам із дітьми важку долю – чекати та молитися за їхнє повернення.

Павло став у стрій за покликом серця та воював у складі 141-ї окремої піхотної бригади. Свій останній бій молодий боєць прийняв 29 липня поблизу села Лобкове Василівського району Запорізької області. За словами його матері Маргарити Валеріївни, Павло не хотів залишатися вдома, коли його брати воюють. Хоча через юний вік його спочатку не брали до війська, наполегливість та воля взяли своє, і він став на захист Батьківщини.

Трагедія для родини Михайлових подвійна – рік тому на війні загинув старший син, а тепер повернувся на щиті й молодшенький із близнюків – Павло.

Церемонія прощання із Павлом Михайловим розпочнеться сьогодні об 11:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Поховання воїна відбудеться о 12:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Михайло Білик

4 серпня, 2024