Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем

Новини Вінниці / Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем

29 травня Вінницька громада прощається із полеглим воїном-добровольцем Гуликом Валерієм Віталійовичем, який віддав своє життя, захищаючи Україну.

Валерій Гулик народився 11 квітня 1972 року в Шаргороді. Здобувши вищу освіту у Львівському торговельно-економічному університеті, він розпочав свою кар'єру у Шаргородській райспоживспілці та продовжив її в органах державного казначейства. Валерій завжди був відповідальним та сумлінним працівником, надійним колегою та другом. Його шлях відзначався відданістю своїй справі та безкорисливою допомогою людям.

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Валерій Гулик не зміг залишитися осторонь. Він долучився до Збройних Сил України як сапер у 120-й бригаді територіальної оборони, де отримав позивний «Сивий». Його завданнями були виконання військових операцій у найгарячіших точках, зокрема під Бахмутом, Часовим Яром, а також облаштування мінно-вибухових загороджень на прикордонних територіях. 24 травня 2024 року Валерій загинув у бою поблизу міста Волноваха Донецької області. Його серце перестало битися у віці 52 років.

За життя Валерій був відомий своєю добротою та відкритістю. Його донька Марина згадує: «Батько був доброю, світлою людиною з відкритою і чистою душею. У нього ніколи не було нехороших людей. Він всіх розумів, всім співчував і ніколи не засуджував. Допомагав кожному, хто потребував підтримки. Просто вмів любити людей і не ображатися на них. Був люблячим чоловіком та батьком…».

Сьогодні, 29 травня, о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі розпочнеться церемонія прощання з Валерієм Гуликом. Чин поховання відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна, світла пам’ять Герою!

Михайло Білик

29 травня, 2024