Вінниччину й увесь світ може "накрити" дефіцит презервативів

Новини Вінниці / Вінниччину й увесь світ може "накрити" дефіцит презервативів

Зайвий раз не виходити з дому, звівши до мінімуму шанси зустрічі з вірусом — дуже розумне для рішення. Але не в усіх карантин являє собою занудство в чотирьох стінах. Більшість вінничан цей використовують для справ, до яких у них все ніяк не доходили руки - генеральне прибирання, книги, фільми і серіали. А хтось включає у цей графік й секс, який науковці назвали одним з дієвіших методів боротьби зі стресом. Тому постає питання - а чи вистачить на момент карантину запасів презервативів в місцях їх продажу?

Зайвий раз не виходити з дому, звівши до мінімуму шанси зустрічі з вірусом — дуже розумне рішення. Але не в усіх карантин являє собою занудство в чотирьох стінах. Більшість вінничан цей час використовують для справ, до яких у них все ніяк не доходили руки - генеральне прибирання, читання книг, перегляд фільмів і серіалів. А хтось включає у цей графік й секс, який науковці назвали одним з дієвіших методів боротьби зі стресом. Тому постає питання - а чи вистачить на період карантину запасів презервативів в місцях їх продажу?

Компанія Karex Bhd, яка виробляє кожен п'ятий презерватив у світі, попереджає, що досить скоро світ може зіткнутися з дефіцитом їхньої продукції. Адже через світові обмеження та введені карантинні заходи, спричинені поширенням коронавірусної інфекції, постачання презервативів впали майже на 50%.  

Як повідомили у Bloomberg, попит на презервативи збільшився практично вдвічі, бо, за словами виконавчого директора компанії Го Міа Кіато, люди зараз утримуються від народження дітей "через невизначене майбутнє". Але в той же час, постачання презервативів по всьому світові впали майже на 50%, а запасів компанії вистачить лише на два місяці.

Не дивлячись на те, що компанія відновила виробництво у Малайзії після тижневого простою через карантин, всеодно їх потужностей не вистачить, аби забезпечити усіх. Адже через карантинні обмеження на підприємствах може працювати лише половина робітників. Також постраждали від пандемії й не можуть працювати на повну заводи компанії у Китаї та Індії.

Крім проблем з карантином всередині країн, презервативи складно експортувати через закриті кордони. Не виключено, що дуже скоро виробникам доведеться підняти ціни.