Вінниччина прощається з героєм

Новини Вінниці / Вінниччина прощається з героєм

Сьогодні, 1 серпня, Вінницька громада прощається з Володимиром Калиновським, оборонцем України, старшим солдатом, стрільцем-санітаром 21-ї окремої механізованої бригади, який загинув, захищаючи свою Батьківщину.

Володимир Калиновський, відомий під позивним "Калина", вступив до лав Збройних сил України в лютому минулого року, відразу після початку повномасштабного вторгнення Росії. Він служив на лиманському напрямку, де разом з побратимами тримав оборону. 26 липня під час виконання бойового завдання в районі села Терни Краматорського району Донецької області Володимир загинув, не доживши до 36 років.

«Щойно розпочалось повномасштабне вторгнення Володимир відразу для себе вирішив, що піде воювати. І зробив це одразу як покликала країна. Майже півтора року він не полишав позицій. Був там, де справжнє пекло, – розповідає мати полеглого Героя Людмила Федорівна. – За сумлінне виконання службових обов’язків та високий професіоналізм, зокрема був удостоєний грамоти, а також відзнаки свого окремого стрілецького батальйону – "За мужність та відданість українському народу"».

Володимир Калиновський народився у Вінниці 11 квітня 1988 року. Після закінчення 12-ї загальноосвітньої школи здобув фах газоелектрозварювальника у Вищому художньому професійно-технічному училищі №5. Працював на будівництві, на ДП «Електричні системи», а перед мобілізацією влаштувався на Вінницький завод тракторних агрегатів.

З дитинства Володимир захоплювався спортом, часто відвідував місцевий фітнес-клуб, де підіймав штанги та загартовувався фізично. Він був прихильником здорового способу життя, слухняною та доброю дитиною.

Церемонія прощання з Володимиром Калиновським розпочнеться сьогодні о 9:30 за адресою: вул. Батозька, 12. Об 11:00 всі охочі зможуть віддати останню шану герою біля його будинку за адресою: вул. Ю. Клена, 12. О 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відслужать поминальну панахиду.

Чин поховання відбудеться о 13:30 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Михайло Білик

1 серпня, 2024