Вінниччина під ударом: наслідки нічної атаки 

Новини Вінниці / Вінниччина під ударом: наслідки нічної атаки 

У ніч на 13 серпня Вінницька область знову опинилася під ворожим вогнем.

Атака розпочалася в ніч на 13 серпня, коли ворог запустив дві балістичні ракети «Іскандер-М»/KN-23 з Воронезької області та 38 ударних БпЛА типу «Shahed» з районів Приморсько-Ахтарськ і Курськ. Повітряна тривога, яка тривала майже дві години, охопила Вінниччину, а також інші регіони України.

Завдяки скоординованим діям мобільних вогневих груп Сил оборони України, авіації, зенітних ракетних підрозділів та засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) Повітряних Сил було збито 30 ворожих БпЛА. Відмінні результати показали системи ППО, які знищили дрони над Миколаївською, Вінницькою, Сумською, Кіровоградською, Херсонською, Чернігівською, Дніпропетровською та Черкаською областями.

Як повідомила перший заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна, в ніч на 13 серпня в повітряний простір Вінниччини увійшло шість ворожих БпЛА. Завдяки оперативній роботі сил протиповітряної оборони, всі шість дронів були успішно знищені.

Проте, внаслідок падіння уламків одного з дронів, було пошкоджено вікна житлового будинку. На щастя, обійшлося без жертв і постраждалих.

Михайло Білик

13 серпня, 2024