Вінниччина отримала 60 тисяч доз вакцин CoronaVac

Новини Вінниці / Вінниччина отримала 60 тисяч доз вакцин CoronaVac

На Вінниччину доставлено 60 тисяч доз вакцин Sinovac (CoronaVac). Її буде розподілено по медичних закладах та центрах вакцинації населення. Цієї партії вистачить для 30 тисяч людей.

Як повідомляють у Вінницькій ОДА, вакцина від COVID-19 CoronaVac, виробництва Sinovac (Китай), схвалена ВООЗ для екстреного використання. Вона відповідає міжнародним стандартам безпеки, ефективності та умов виробництва. Одна ампула розрахована на одного пацієнта. Проте препарат не увійшов до переліку щеплень у більшості країн ЄС, тому вакцинацію ним не визнають західні сусіди.

«Рівень захворюваності на COVID-19 зростає, і важливо щоб кожен мешканець Вінницької області захистив себе та своїх рідних від важкого перебігу хвороби. Ми вкотре наголошуємо, що єдиний вихід – вакцинація. Для того, щоб отримати щеплення потрібно звернутися до свого сімейного лікаря чи найближчого центру вакцинації населення. Щеплення можна отримати такими вакцинами: Pfizer, Moderna, AstraZeneca та CoronaVac. Це безкоштовно», - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна.

В облдержадміністрації зауважили, що Україна отримує вакцини в рамках ініціатива COVAХ, що спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу.

Олеся Рудницька

9 листопада, 2021