Вінниччина частково отримала нові підручники для третьокласників. Іншим регіонам дали більше

Новини Вінниці / Вінниччина частково отримала нові підручники для третьокласників. Іншим регіонам дали більше

На Вінничину доставлено 75,46% нових, створених відповідно до ідеології НУШ - нової української школи - підручників для учнів 3-х класів. Цей показник нижче загальноукраїнського. Загалом рівень довезення цих підручників до обласних баз по всій країні станом на 11 серпня складає 88%.

На Вінничину доставлено 75,46%  нових, створених відповідно до ідеології НУШ - нової української школи - підручників для учнів 3-х класів. Цей показник нижче загальноукраїнського. Загалом рівень довезення цих підручників до обласних баз по всій країні станом на 11 серпня складає 88%.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Цього року за державний кошт загалом надруковано 4 млн 481 тис 185 примірників підручників для 3-х класів НУШ.

“Підручники надруковані в обсязі 120% від поданих обласними управліннями потреб, 20% ‒ це резерв, який може бути використаний за умови зміни контингенту. Зараз завершується розвезення підручників по областях. Далі   доставку підручників з обласних книжкових баз до шкіл має забезпечити вже місцева влада. Процес почався ще 16 липня і ми про це повідомили  обласні департаменти/управління освіти, тож вони мають абсолютно прийнятні терміни для виконання цього завдання до 1 вересня”, ‒ зазначив в.о. директора Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков.

Зазначимо, що є області, в які доставлено 100% - це Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська та Сумська.

Марина Карабай

14 серпня, 2020