Вінничанина могла вкусити змія, яка втекла з домашнього тераріуму

Новини Вінниці / Вінничанина могла вкусити змія, яка втекла з домашнього тераріуму

З‘явились версії щодо походження змії, яка вкусила вінничанина. Мешканці, які доволі довго живуть на Оводова, де стався інцидент, раніше не бачили змій в цьому районі. Тож скоріше за все, рептилію завезли до домашнього тераріуму, з якого вона чи втекла, чи господарі самі випустили плазуна «на волю».

З‘явились версії щодо походження змії, яка вкусила вінничанина. Мешканці, які доволі довго живуть на Оводова, де стався інцидент, раніше не бачили змій в цьому районі. Тож скоріше за все, рептилію завезли до домашнього тераріуму,  з якого вона чи втекла, чи господарі самі випустили плазуна «на волю».

Зазначимо, що серед рептилій, які підходять під опис вінничанина Сергія можна назвати королівського пітона. Таку «домашню тваринку» легко «напромити» через інтернет на популярному сайті, ціна складає 5600 гривень. «Розкрас» пітонів, яких пропонують любителям змій,  варіюється в залежності від місця проживання – від «земляного» до зеленуватого і навіть яскраво-зеленого.

В природі зустрічаються пітони незвичного  забарвлення  - червонуваті ще й з малюнком зверху, який нагадує татуювання. Таких  пітонів називають райдужним і вони входять до топ-5 найгарніших змій світу.

Райдужний пітон

Зазначимо, що усі пітони не отруйні. Вони душать жертву. обвиваючи її власним тілом, а потім ковтають цілою. Великі пітони так вбивають людей, маленькі гризунів. Звичайно, пітони кусаються, але їхній укус хоч і нболючий, але не смертельний.

А ось інша змія, яка має зелений колір дуже ядовита -  це Мамаба Джеймсон, вона має яскравий окрас,  і теж вважається однією із найгарніших. Ось що пишуть про цю рептилію:

«Яскравий і нaсичений oкрас цієї африканської красуні-вбивці заворожує і дивує, а Мамба Джеймсон обдарована незвичайним забарвленням. Її барвистий зелений колір можна порівняти з кольором соковитого зеленого яблука. Незважаючи на всю красу, незвичність і елегантність цієї змії, вона вважається однією з найбільш отруйних змій планети, і з нею потрібно бути дуже обережним. Так, краса — страшна сила».

Мамба Джеймсон

Будемо сподіватись, що на березі Бугу мешкає не ця зеленошкіра красуня, адже вона вкрай небезпечна.

До того ж на форумах, де продають домашніх улюбленців, цієї рептилії нам знайти не вдалось.

Щоправда продавці тварин зазначають, що для них немає нічого неможливого. Є такі любителі плазунів, які  готові платити за екзотику. Особливо, якщо мова йде про таких змій, як каліфорнійський вуж, шорстка деревна гадюка чи вуж синій гонщик. Ці красуні входять до рейтингу найкращих, отже залишають у полі зору мисливців, які постачають холоднокровних улюбленців для домашніх тераріумів.

Новини Вінниці / Вінничанина могла вкусити змія, яка втекла з домашнього тераріумуНовини Вінниці / Вінничанина могла вкусити змія, яка втекла з домашнього тераріумуНовини Вінниці / Вінничанина могла вкусити змія, яка втекла з домашнього тераріуму
Марина Карабай

23 серпня, 2020