Вінничанин майструє фотоапарати з сірникової та картонної коробок, протигазу та бляшанок (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінничанин майструє фотоапарати з сірникової та картонної коробок, протигазу та бляшанок (ВІДЕО)

Вміння майструвати у вінничан закладено на генетичному рівні. Так, Олексій Кібкало з сірникової та картонної коробок, протигазу та бляшанок змайстрував 15 фотоапаратів.. Створювати камери вінничанин почав 4 роки тому, коли побачив, у соц мережі, як це роблять фотографи, з інших міст України.

Вміння майструвати у вінничан закладено на генетичному рівні. Так, Олексій Кібкало з сірникової та картонної коробок, протигазу та бляшанок змайстрував 15 фотоапаратів. Створювати камери вінничанин почав 4 роки тому, коли побачив у соцмережі, як це роблять фотографи з інших міст України.

Як пише «Суспільне», Олексію Кібкалу любов до світлин привив дідусь. Коли молодий вінничанин фотографує, то відчуває «себе вільним». Втім, як він запевняє, найбільше задоволення приносить все ж процес створення камер…

«Спершу нам потрібно у банці відрізати вверх. Найважливіший етап — прорізати отвір, через який проходитиме світло і виводитиме зображення на матеріал. Тобто, такий собі об’єктив», — розповідає Олексій Кібкало.

Далі — середину банки потрібно зафарбувати у чорний колір і вставити фотопапір. Робити, як пояснює вінничанин, це варто у червоній кімнаті, щоб не потрапляло світло.

«Аби світлина на такому фотоапараті не була розмитою — перед об'єктивом дві хвилини потрібно стояти не рухаючись. Радіус зйомки 360 градусів», — каже Олексій Кібкало. Проявляє плівку у спеціальному розчині.

Останній етап — перенести зображення на комп'ютер і відредагувати.

О.Кібкало додає, що у його колекції 15 створених власноруч фотокамер. Між іншим, змайстрованою з коробки з під-сірників, за словами майстра, він зробив понад 200 світлин.

Олеся Рудницька

11 травня, 2021