Вінничани знову пропонують обмежити час пільгового проїзду у громадському транспорті

Новини Вінниці / Вінничани знову пропонують обмежити час пільгового проїзду у громадському транспорті

Вкотре вінничани піднімають питання обмеження часу безкоштовного проїзду у громадському транспорті міста для пільговиків. Окремі маршрути у Вінниці настільки популярні, що салони трамваїв і тролейбусів завжди переповнені. Вінничанка Тетяна Легова опублікувала петицію до міськради, в якій вказала на проблему з транспортом та запропонувала введення кількох часових проміжків для безкоштовного проїзду.

Вкотре вінничани піднімають питання обмеження часу безкоштовного проїзду у громадському транспорті міста для пільговиків. Окремі маршрути у Вінниці настільки популярні, що салони трамваїв і тролейбусів завжди переповнені. Вінничанка Тетяна Легова 9 січня опублікувала петицію до міськради, в якій вказала на проблему з транспортом та запропонувала введення кількох часових проміжків для безкоштовного проїзду.

Жінка зазначила, що «у Вінниці існує велика проблеми недостатньої кількості муніципальних транспортних засобів».

«Зокрема на найпопулярніший маршрут «Залізничний вокзал-Вишенька» існує лише тролейбус та трамвай, які переповнені вже на першій-другій зупинці. І в час пік (тобто ранковий, обідній та вечірній час) транспорт переповнений саме пільговими категоріями (зокрема пенсіонерами). Постає питання як дістатись до роботи, з роботи додому людям, які не мають пільг, повинні сплачувати за проїзд, але цього не можуть зробити через банальну відсутність вільних місць у транспорті, які в свою чергу зайняті пільговою категорією», - задається питанням вінничанка.

Вона вважає «раціональним рішенням даної проблеми» введення «окремого часового проміжку для безкоштовного проїзду пільгових категорій». Вінничанка пропонує, аби для безкоштовного проїзду залишити наступні періоди: з 9.00 до 12.00, з 14.00 до 17.00, з 19.00 до 00.00.

«Дана практика успішно існує в багатьох містах та країнах. Люди раціональніше використовуватимуть громадський транспорт», - підкреслює авторка петиції.  

Макс Мельник

10 січня, 2020