Вінничани закликають надати звання Героя України оборонцю Леоніду Кобчику

Новини Вінниці / Вінничани закликають надати звання Героя України оборонцю Леоніду Кобчику

Громада Вінниччини звернулася з проханням надати йому звання Героя України.

Леонід Кобчик служив у Національній гвардії України з серпня 2014 року по липень 2015 року, обіймаючи посаду командира 3-го відділення 3-го взводу оперативного призначення військової частини 3008 Західного ОТО НГУ. Він виконував бойові завдання із забезпечення національної безпеки й оборони, стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях під час проведення АТО.

З початком повномасштабної війни у 2022 році Леоніда мобілізували до 3 артилерійської батареї артилерійського дивізіону 79 окремої Таврійської десантно-штурмової бригади. З лютого по квітень 2022 року він брав участь в обороні Миколаєва та Миколаївської області, ефективно знищуючи ворожі колони, які намагалися захопити місто.

Завдяки своїй вмілій і рішучій дії у бою, Леонід отримав Почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ “Золотий хрест”. Під час артилерійського обстрілу 19 квітня 2022 року його зведений розрахунок вразив ворожий танк, пошкодив дві бойові машини піхоти (БМП) та знищив значну кількість противника.

З квітня 2023 року Леонід був призначений водієм 3 артилерійської батареї та активно займався облаштуванням передових позицій десантно-штурмового батальйону. На жаль, 1 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання з екстреної евакуації військовослужбовців та обладнання в районі спостережного посту поблизу Новомихайлівки Донецької області, він загинув внаслідок артилерійського обстрілу.

Леонід Кобчик своїм життям та діями заслужив найвищу нагороду від держави. Його героїзм, відданість та жертовність є прикладом для всіх українців. Присвоєння звання Героя України Леоніду Кобчику стане гідним визнанням його внеску в захист Батьківщини та вшануванням пам'яті про нього.