Вінничани візьмуть участь у Всесвітніх змаганнях стартапів, що проходитимуть в Данії

Новини Вінниці / Вінничани візьмуть участь у Всесвітніх змаганнях стартапів, що проходитимуть в Данії

Молоді науковці Вінницького національного аграрного університету здобули перемогу на Всеукраїнському фестивалі інновацій, який організовує Міністерство освіти і науки України. Перше місце, а також приз глядацьких симпаній вінничанам приніс стартап - вібраційний млин.

Молоді науковці Вінницького національного аграрного університету здобули перемогу на Всеукраїнському фестивалі інновацій, який організовує Міністерство освіти і науки України. Перше місце, а також приз глядацьких симпаній, вінничанам приніс стартап - вібраційний млин. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «ВІНТЕРА».

Стартап науковці запатентували. Як зазначають розробники - унікальність млина в тому, що він дає надтонкий помел, розмір частинок в 5-7 разів тонший людської волосини.

«Продуктивність млина в рази більша ніж у його конкурентів, він практично безвідходний. Енерговитрати гідромлина 2,5 -3 рази менші, ніж в його конкурентів», - говорить заступник голови молодіжного наукового товариства ВНАУ Олександр Мельник.

На фестивалі інновацій, який відбувався в Україні втретє, молоді науковці аграрного виграли нагороду у 25 тисяч гривень, а також безкоштовні поїздки для представлення свого млина на кількох самітах. Однак, головний приз – можливість представити стартап на Всесвітніх змаганнях, що проходитимуть у столиці Данії - місті Копенгагені.